Top pet serija koje ne smete propustiti

Čitanje knjiga je danas zamenjeno praćenjem serija. Prednost koju gledalac ima je taj multimedijalni momenat pokretne slike. Ovu prednost možemo posmatrati i kao manu, jer ne ostavlja gledaocu dovoljno prostora da sam imaginarno formira likove I događaje. Druga prednost koju nam praćenje inostranih serija pruža je intezivno učenje engleskog, španskog ili drugog stranog jezika. Slušanjem ili čitanjem prevoda na stranom jeziku, podstičete memoriju pamćenja novih reči i razvijate osećaj za komunikaciju. Često se u serijama koristi savremeno izražavanje, pa postoji mogućnost i da naučite dosta žargonskih fraza.

Predstavljamo vam top pet serija koje se emituju godinama unazad i koje su neverovatno popularne.

  1. American Horror Story (2011-)

Može se reći da je ovo jedna od najuznemirujućih serija, koja je prepuna eksplicitnih scena nasilja I zastrašujućih situacija. Za sve ljubitelje čistokrvnog horora velika preporuka. Trenutno se emituje peta sezona, a jednu od glavnih uloga tumači planetarno poznata pevačica Lady Gaga. Kako se ona snašla u datoj ulozi, moežete sami proceniti. Svaka sezona koja je do sada emitovana, pratila je posebnu priču, sa ponavljajućim glumcima u različitim ulogama. Do sada, pored Gage, angažovane su brojne poznate ličnosti; Džesika Lang, Dilan MekDermont, Evan Peters, Sara Poulson, Keti Bejts i mnogi drugi.

  1. Homeland (2011-)

Priča prati Keri Metison, detektivku koja sumnja da je marinac Nikolas Brodi, heroj koji se vratio iz osmogodišnjeg zatočeništva u Iraku, preobraćen u islam i postao pretnja za SAD. Peta sezonaje snimljena 2015. godine. Ukoliko volite akciju i misteriju, ova serija je naša topla preporuka.

  1. Fargo (2014-)

Radnja ove serije je smeštena u gradić u Minesoti, koji posećuje čistokrvni ubica Lorn Malvo koji će ovo tiho mesto pretvoriti u haotičnu sredinu. U glavnoj ulozi je briljirao Bili Bob Tornon I on predvodi glumačku ekipu. Očekujemo drugu sezonu sa novom glumačkom postavom.

  1. Vikings (2013-)

Serija prati glavnog lika, vrhunskog vođu Ragnara Lotbroka, koji je po legend direktan potomak boga Odoma. Ragnarove uspone I padove možete pogledati kroz 4 sezone, od koje je poslednja sezona trenutno u toku. Lotbrok je i prvi vođa Vikinga, koji će povesti svoju vojsku u osvajanje novih teritorija, a na udaru se nalazi Engleska.

  1. Game of Thrones (2011-)

Najpopularnija serije današnjice, nastala je na osnovu knjiga Džordža R.R. Martina. Smeštena u izmišljeni svet oko čijeg se Gvozdenog trona bore brojne plemićke porodice. Žanr kojem pripada je teško definisati. Možemo se svrstati u epsku fantastiku, koju prožimaju političke, ljubavne I međusobne spletke.

Slične serije: