Do you speak English?

Leto nam se približava, a sa njim i planovi kako ga iskoristiti. Sunce, hlad, pesak i ledeni čaj, neka budu vaši saveznici. Dok planirate kako ćete se finansijski uskladiti za odlazak na more ili inostrani grad, da li ići kolima, avionom ili busom, koliko ćete dana odvojiti za uživanje, ne dozvolite da vam promaknu određene sitnice, a svi znamo da one život znače.

Prvo i osnovno pitanje na koje treba da date pametan odgovor je sa kim ćete putovati. Pametno birajte društvo, da se ne biste zatekli u situaciji da jedva čekate da vam letovanje prođe. Zamislite da vam je rečeno da spakujete najosnovnije stvari i povedete jednu osobu na pusto ostrvo. Upravo ta osoba, koja bi vam pravila društvo u toj nedođiji je vaš najbolji izbor za letnji provod, baš kao i za život.

Ukoliko volite da ste deo ekipe, i odlazak na more za vas predstavlja nezaobilazan trenutak ponovnog okupljanja vaših starih prijatelja i prepričavanje događaja iz detinjstva, birajte prave prijatelje, baš kao u životu.

Naravno, ukoliko ste se odlučili da svoj odmor provedete u inostranstvu, ne dozvolite sebi da vas konobar ne razume. Znate koliko je nerazumevanje stresno u životu? Isto tako je i na putovanju. Pre nego što se uputite van, naučite osnove komunikacije pohađanjem početnog kursa engleskog jezika. Engleski jezik je danas poput maternjeg jednog ozbiljnog turiste, pa tako svoje letnje putovanje shvatite kao putovanje kroz život.

Slične serije: